În România, industria videochat-ului a înregistrat o creștere semnificativă, cu peste 5.000 de companii care se ocupă de această activitate și aproximativ 400.000 de persoane care lucrează în acest domeniu, conform dezvăluirilor făcute de șeful ANAF, Lucian Heiuș.
Această explozie a industriei videochat-ului în România poate fi explicată prin veniturile foarte mari pe care le pot obține cei care lucrează în acest domeniu. Cu toate acestea, este interesant de observat că majoritatea banilor nu provin de la cetățenii români.
Industria videochat-ului duduie în România!
Industria videochat-ului are o atractivitate crescută pentru persoanele din întreaga lume, iar multe dintre acestea sunt dispuse să plătească pentru serviciile oferite de modelele de videochat. Prin urmare, veniturile obținute în acest domeniu provin în mare parte de la clienți internaționali.
„Astăzi, dacă vorbim de veniturile care se obțin de pe platformele de videochat, aflăm orice informație. Există cinci platforme mari, unde orice firmă care funcționează în România pe acest domeniu de activitate are un contract cu ei și de acolo primesc bani. Acești bani intră prin bancă, îi putem urmări. Este un fenomen. Această industrie a videochat-ului a luat o explozie foarte mare în ultima perioadă, în România”, a declarat președintele ANAF la Digi24.
Oficialul de la Finanţe a spus că sunt 5.000 de firme şi 400.000 de persoane care lucrează în videochat, iar banii vin de la străini.
O grămadă de bani!
„Sunt discuții că ar lucra ca persoane fizice peste 400.000 în această industrie, pentru că veniturile sunt mari, însă ce e interesant este că 99% din venituri nu sunt de la cetățeni români, ca să fie foarte clar. Românii care urmăresc aceste platforme sunt într-un număr foarte mic, însă banii sunt făcuți în România și plătiți în România și avem multe acțiuni de contor pe firmele de videochat.
Și cu ani în urmă erau. Mulți nu înțelegeau că, de fapt, este o activitate, că ar trebui să aibă angajați, persoanele care prestează acea muncă și cred că e un proces mult mai vechi. Astăzi avem instrumentele necesare pentru a putea monitoriza și acționa asupra acestor industrii”, a explicat Heiuș.
Este un business legal şi ANAF îi ajută pe aceşti oameni să îşi completeze declaraţia unică şi să plătească impozite către stat.
„Foarte multe persoane fizice care acționează în nume propriu, folosind alt gen de platforme, nu neapărat având o societate, deja vin, se interesează. Noi am făcut și un ghid, care este pe site-ul ANAF-ului, ca să le explicăm cum pot să își depună declarația unică, să își declare veniturile și să își plătească impozitele”, a conchis el.