Seceta prelungită a condus la secarea completă a două râuri, Glavacioc (staţia hidrometrică Crovu) şi Sabar (staţia hidrometrică Poenari), din spaţiul hidrografic Argeş-Vedea. În același timp, 270 de localități, care nu dispun de sisteme centralizate de alimentare cu apă și depind de surse individuale, se confruntă cu fântâni secate. Cele mai afectate județe sunt Botoşani, cu 154 de localităţi, inclusiv Municipiul Dorohoi, urmat de Vaslui cu 60 de localităţi, Bacău cu 18, Neamţ cu 12, Iaşi cu 7, Galaţi cu 5, iar Olt, Prahova, Suceava, Mehedinţi, Vrancea şi Gorj au câte 1-3 localităţi afectate.
Administraţia Naţională Apele Române (ANAR) a raportat că în principalele 40 de lacuri de acumulare, coeficientul de umplere este de 75%, cu un volum de 3,27 miliarde de metri cubi de apă, în scădere față de începutul lunii iulie, când era de 3,5 miliarde de metri cubi.
Debitele Dunării, la intrarea în țară, sunt sub media multianuală a lunii august, situându-se în jurul valorii de 2.900 mc/s, și se preconizează că vor scădea la 2.600 mc/s până la 2 septembrie. Sectoarele de pe Dunăre și brațele sale, care cuprind 49 de localități, sunt în faza de atenționare-avertizare, iar 42 de sectoare din cele 120 de secțiuni de monitorizare ale secetei se află sub debitele minime necesare pentru satisfacerea cerințelor de apă.
ANAR a dat asigurări că, pentru centrala nucleară de la Cernavodă, nu sunt probleme legate de alimentarea cu apă.