Știm cu toții cât de greu este să o iei de la zero, așa încât banii aceștia reprezintă o plasă de siguranță – chiar dacă doar de moment – pentru cei care vor să-și ia singuri viața în piept. Să nu uităm, însă, că vorbim despre copii care ar trebui să dea acum piept cu viața reală pentru prima dată! Așa încât, mi-aș dori ca fiecare dintre ei să aibă alături oameni în care să aibă încredere și care să le explice că tentația de a risipi fără să clipească o suma mare de bani și de a nu se gândi ce va fi de a doua zi încolo nu e nicidecum alegerea pe care să o facă!
Pentru mulți dintre ei, a pleca din sistem la 18 ani poate părea visul împlinit, pe care l-au așteptat toată adolescența. Dar care s-ar putea să le frângă aripile și așa fragile! De aceea, e important să știe că au și varianta de a rămâne în continuare în grija statului, chiar dacă au devenit majori”, a transmis Gabriela Firea.
Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a mai anunțat că, acei copii care își doresc să meargă în continuare la școală, într-o formă de învățământ la zi sau care au un loc de muncă, vor primi o indemnizație lunară de 2.500 de lei, când vor împlini 26 de ani.
„Tot de acum, se aplică și măsurile care vin în sprijinul persoanelor sau familiilor care au în plasament copii care nu mai pot crește alături de părinți. În premieră, aceștia vor primi, pe lângă alocația lunară de plasament, o indemnizație care ajunge la 420 de lei pe lună.
Toate aceste facilități au fost gândite tocmai pentru a le întinde o mână de ajutor acestor copii și tineri, care n-au avut șansa unor familii care să-i sprijine și să le fie alături. Vrem astfel să le facem mai ușor startul în viața de adult și să le arătăm că nu le întoarcem spatele și că nu au de ce să se simtă abandonați încă o dată”, a mai spus Gabriela Firea.