Klaus Iohannis îl va primi la Palatul Cotroceni pe Președintele Confederației Elvețiene

Președintele României, Klaus Iohannis, îl va primi luni, 12 decembrie 2022, la Palatul Cotroceni, pe Președintele Confederației Elvețiene, Ignazio Cassis, cu ocazia vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în țara noastră.

Vizita are loc în cadrul dialogului bilateral româno-elvețian la nivel înalt, care în ultimii ani a cunoscut o dinamică sporită. Cei doi șefi de stat vor aborda stadiul și propunerile de consolidare a relației bilaterale și a cooperării economice și sectoriale, cu accent pe stimularea investițiilor și pe identificarea unor noi domenii de colaborare.

„Cei doi Președinți vor avea și un schimb de opinii cu privire la temele de actualitate de pe agenda internațională, inclusiv evoluția războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei, măsurile de ajutor umanitar pentru populația ucraineană și refugiați, implicațiile conflictului în plan energetic, precum și în planul securității alimentare globale. Pe agenda discuțiilor se va afla și cooperarea româno-elvețiană în plan multilateral, inclusiv din perspectiva viitorului mandat al Elveției de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, pe care îl va exercita în perioada 2023-2024.

Din perspectiva agendei europene, va fi abordat cadrul relațiilor dintre Uniunea Europeană și Confederația Elvețiană, precum și acordarea celei de-a doua tranșe financiare a contribuției elvețiene la fondul de coeziune al Uniunii Europene”, a transmis Administrația Prezidențială.

Cu ocazia vizitei, va avea loc la Palatul Cotroceni și ceremonia semnării Acordului-cadru româno-elvețian prin care va fi operaționalizată cea de-a doua contribuție financiară elvețiană pentru reducerea disparităților economice și sociale în Uniunea Europeană.

Postări Asociate

Cele mai populare