Inițiativa, care poate părea neobișnuită pentru mulți români, ar putea stimula semnificativ turismul intern, atrăgând numeroși turiști străini interesați de astfel de activități unice.
Mai mult decât atât, această inițiativă are potențialul de a deveni un business de succes în următorii ani, conform datelor oficiale. Totul a început din pasiunea lui Dragoș Andreescu pentru monumente, care a căutat în întreaga țară cele mai impresionante clădiri rămase din epocile trecute. Astfel, i-a venit ideea unui tur dedicat, care s-a transformat într-o afacere deosebită, atrăgând tot mai multe companii interesate de experiențe turistice originale.
Vânătoarea de conace, o nouă oportunitate de afaceri
Vânătoarea de conace are loc în prezent în județul Dolj, unde pasionații de clădiri vechi caută bijuteriile arhitecturale în fiecare duminică. Poreclit „Monumentalistul”, Dragoș Andreescu, și-a dat seama că pasiunea sa poate fi transformată într-o afacere turistică. Astfel, el organizează acum teambuildinguri care includ tururi de conace, degustări de vinuri și experiențe autentice locale.
Potențialul acestui sector este imens, putând fi dezvoltate trasee locale chiar și de către operatori de turism importanți din țară.
„În Dolj nu există turism organizat, nu ai trasee cu autocarul sau obiective bine definite care să îți umple o zi sau două de vizitare. Din păcate, zona de sud a Olteniei este oarecum neglijată, deși are un mare potențial. Noi am creat practic un grup de CREATORI DE POTECI, încercăm să deschidem calea către turismul organizat”, explică Dragoș Andreescu.
Din fericire, există speranță în acest domeniu, deoarece mai multe conace vechi au fost restaurate în ultimii ani în zona Olteniei, revitalizând astfel atractivitatea turistică a regiunii.